y

Angelina Jolie Iraq


​Από την άνοιξη του 2012 ο Ο.Η.Ε έχρισε την ως ειδική απεσταλμένη του σε θέματα προσφύγων. Η διάσημη ηθοποιός με αυτή της την ιδιότητα ταξίδεψε για δεύτερη
φορά στο Ιράκ και είδε από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων Ιρακινών που έχουν γίνει πρόσφυγες στην ίδια τους την χώρα.
«Από την τελευταία φορά που ήρθα οι πρόσφυγες έχουν αυξηθεί κατά δύο εκατομμύρια. Αυτή τη φορά οι πρόσφυγες είναι και Ιρακινοί πολίτες! Τίποτα δεν μπορούσε να με προετοιμάσει για τις ιστορίες που άκουσα από τους πρόσφυγες. Γνώρισα παιδιά που οι γονείς τους σκοτώθηκαν και είναι μόνα τους πια. Έναν 19χρονο που δουλεύει για να ταϊσει μόνος του τα 7 του αδέρφια», είπε μεταξύ άλλων σε ομιλία της στο Ιράκ η 39χρονη Angelina Jolie.
Και κατέληξε: «Γνώρισα μητέρες που τα παιδιά τους έχουν απαχθεί από τους φαντικούς Ισλαμιστές της ISIL. Σαν μητέρα δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερο τρόμο. Έχουν τρελαθεί σκεπτόμενες το τι μπορεί να συμβαίνει στα παιδιά τους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει περισσότερα. Η Μέση Ανατολή είναι ένα πεδίο όπου η δυτική κοινωνία τεστάρεται συνεχώς. Και προς το παρόν αποτυγχάνουμε».

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget