y

90 χρόνια ΑΕΚ Μια ιστορία μια ιδέα μια ομάδα

Συμπληρώθηκαν 90 χρόνια και το ταξίδι συνεχίζεται!


Η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως επιστρέφει για να κάνει ξανά περήφανους όλους τους οπαδούς της, πατώντας στο ένδοξο παρελθόν της, και χτίζοντας από την αρχή το μέλλον με σκοπό να είναι το ίδιο λαμπερό.

Σαν έμβλημα της Ένωσης επιλέχθηκε ο Δικέφαλος Αετός της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, για να θυμίζει παντού και πάντα την ένδοξη αθλητική παρακαταθήκη των Ελλήνων της Πόλης. Η αριστερή κεφαλή του Δικεφάλου συμβολίζει τη Ρώμη, η δεξιά την Κωνσταντινούπολη, ενώ τα ανοιχτά φτερά δηλώνουν την κυριαρχία του Βυζαντίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα έγγραφα αναφέρουν ότι η πρώτη σφραγίδα του συλλόγου έχει ως έμβλημα τον Φοίνικα που αναγεννάται από την τέφρα του.

Ο συμβολισμός προφανής για ένα σωματείο που απευθυνόταν στους πρόσφυγες.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι ο μαύρος Δικέφαλος Αετός σε κίτρινο φόντο συμβόλιζε τον Φοίνικα που είχε αναγεννηθεί από την τέφρα του και ήταν έτοιμος να ανοίξει περήφανος τα φτερά του στον καταγάλανο ουρανό της Αττικής

Εννέα δεκαετίες μετά από εκείνες τις ιστορικές μέρες, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά, η ΑΕΚ δεν είναι απλά ένα αθλητικό σωματείο. Είναι μια μεγάλη ιδέα, μια ζεστή φωλιά για χιλιάδες Έλληνες φιλάθλους, ένα κοινωνικό φαινόμενο και σημείο αναφοράς.

Έχει εξελιχθεί σε τρόπο ζωής για ανθρώπους που μεταξύ τους μπορεί να μην έχουν κανένα άλλο κοινό, αλλά γίνονται ένα όταν ανταμώνουν στις εξέδρες των γηπέδων για να βρεθούν κοντά της.Δυστυχώς, αυτή η υπέροχη και μοναδική αθλητική οικογένεια έχει μείνει άστεγη για πάνω από μια δεκαετία.

Η συμπλήρωση των 90 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου μας συμπίπτει χρονικά με μια τιτάνια προσπάθεια ανασύνταξης. Συμπίπτει χρονικά με την αναγέννηση της ΑΕΚ και με το εγχείρημα της επιστροφής στο σπίτι μας, στο Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού «Αγιά Σοφιά».

Η επίσημη ΑΕΚ τιμά τη μεγάλη αυτή επέτειο με μία πολυτελή έκδοση. Σε λίγες μέρες θα είναι στη διάθεση των Ελλήνων φιλάθλων το βιβλίο της ιστορίας του συλλόγου, ένα μαγικό ταξίδι στα πρόσωπα και στα γεγονότα που έκαναν την ΑΕΚ μεγάλη και μοναδική. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η ΑΕΚ του σήμερα για να τιμήσει όλους όσοι την υπηρέτησαν από το 1924 και μετά.


Αυτά τα 90 χρόνια ήταν μόνο η αρχή!

Πλάνα απ'την κατασκευή του κορεό για τον εορτασμό των 90 χρόνων της ΑΕΚ αποκάλυσε η Original στο επίσημο κανάλι της στο Youtube.



Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget